ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ SOCIAL MEDIA

COPYRIGHT © 2015 PRIVACY POLICY. ALL RIGHTS RESERVED.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ WEBSITE ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ, ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΠΤΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ WEBSITE.

DESIGN BY XS-GRAPHICDESIGN.GR

Η κύρια δραστηριότητα μας είναι η εξαγωγή νωπού και μεταποιημένου κατεψυγμένου προϊόντος σε ολόκληρη Ευρώπη, σε Αμερική, Αυστραλία και Μέση Ανατολή.

ΓΙΑ ΕΜΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ

Η Helixir Snail Ι.Κ.Ε. είναι ένα ελληνικό εκτροφείο αναπαραγωγής και πάχυνσης σαλιγκαριών Helix Aspersa Maxima 8–24gr σε υπερυψωμένεs ενότητες και ακολουθεί την εντατική βιολογική καλλιέργεια ολοκληρωμένου κύκλου σαλιγκαριών.

 

Η εταιρεία μας η οποία λειτουργεί από τις αρχές του 2014 αποτελεί μέλος της Unione Nazionale Elicicoltori (UNE) με έδρα το Casoli-Chieti Italia.

 

Το εκτροφείο μας το οποίο έχει τις εγκαταστάσεις του στα Μέγαρα Αττικής (μεταξύ Αθήνας και Κορίνθου) απολαμβάνει τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες της μοναδικης Αττικής Γης με μέση θερμοκρασία μεταξύ 16–23 βαθμούς Κελσίου όλον τον χρόνο και χαμηλά ποσοστά υγρασίας.

Επαγγελματίες σεφ, που έχουν ετοιμάσει τα έτοιμα γεύματα μεσογειακής διατροφής με τα σαλιγκάρια μας ως κατεψυγμένα προϊόντα, πιστοποιούν πως λόγω του σιτηρεσίου με βιταμίνες που τρέφονται καθημερινά αλλά και του κατάλληλου ποιοτικά ελεγμένου νερού που είναι βασικό συστατικό της παχυνσής τους, είναι αμέσως κατάλληλα για μαγείρεμα(χωρίς καμία άλλη προετοιμασία ή καθάρισμα και χάσιμο χρόνου για την νοικοκυρά αλλά και για τον επαγγελματία της εστίασης).

 

Η κύρια δραστηριότητα μας είναι η εξαγωγή νωπού και μεταποιημένου κατεψυγμένου προϊόντος σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε Αμερική, Αυστραλία και Μέση Ανατολή.

Είμαι η Έλενα Χάρη, διευθύνουσα σύμβουλος της Helixir Snail, και στην αποφασή μου να ασχοληθώ με τον πρωτογενή τομέα βάρυνε οπωσδήποτε η διατροφική αξία του σαλιγκαριού –ταυτόσημη με του άπαχου ψαριού σε πρωτείνες− αλλά και η ευρύτερη χρήση του στον χώρο της κοσμετολογίας και της ιατρικής με την βλέννα του σαλιγκαριού.

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

Στόχος μας είναι η διάδοση διεθνώς της μεσογειακής διατροφής
ως έτοιμου γεύματος κατεψυγμένου με σαλιγκάρια.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

A. ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ

H Helixir Snail στην περιοχή Μέγαρα Αττικής ακολουθεί μια νέα ιταλική μέθοδο εκτροφής σαλιγκαριών με την υπογραφή του Ιταλού Franco Ballone ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος τεχνογνωσίας μας.

 

Η εκτροφή σαλιγκαριών σε υπερυψωμένες ενότητες έχει το πλεονέκτημα της εντατικής καλλιέργειας, με μεγαλύτερη απόδοση στη συγκομιδή σαλιγκαριών ακόμα και δύο φορές τον χρόνο, καθώς και της εξοικονόμησης χρόνου, σε όλες τις φάσεις διαχείρισης του εκτροφείου, καθώς όλες οι εργασίες γίνονται σε όρθια θέση!

Η αναπαραγωγή και πάχυνση των σαλιγκαριών γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένα πάνελς με ποιοτικά ελεγμένη τη μηχανική σύσταση του  χώματος ώστε να υποδεχτεί τη σωστή διακίνηση νερού και αέρα.

 

Ειδικά δίχτυα σκίασης προστατεύουν τον κύκλο ανάπτυξης των σαλιγκαριών τα οποία τρέφονται αποκλειστικά με σιτηρέσιο με βιταμίνες ενώ αναπτύσσονται  σε φυσικό περιβάλλον με φυτά για να πετυχαίνεται έτσι η ιδανική θερμοκρασία τόσο για το χειμώνα όσο και για το καλοκαίρι.

Αυτό σημαίνει πως ακολουθούμε στην εκτροφή των σαλιγκαριών μας όλους τους απαραίτητους κανόνες τεχνογνωσίας και τηρούμε τους μικροβιολογικούς ελέγχους ώστε το σαλιγκάρι να αποτελεί ένα ασφαλές έδεσμα προς κατανάλωση.

 

Η επένδυση σε ένα εκτροφείο με υπερυψωμένες ενότητες,όπως είναι το δικό μας στα Μέγαρα απαιτεί ένα σημαντικό κεφάλαιο κίνησης όσο και μετέπειτα διαχείρισης του εκτροφείου αλλά και διανομής του προϊόντος σου τόσο στο εξωτερικό όσο και στην ντόπια αγορά.

B. ΣΤΕΓΝΩΜΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ

Μία από τις σημαντικότερες φάσεις μετά τη συγκομιδή τους είναι η σταδιακή προσαρμογή τους στην κατάσταση του λήθαργου για να σχηματίσουν το επίφραγμα για την μετέπειτα ασφαλή μεταφορά τους στον πελάτη μας.

 

Τα σαλιγκάρια της Helixir Snail μετά τη συγκομιδή τους μεταφέρονται σε κατάλληλες συρταριέρες με σίτες ώστε να αερίζονται σε ειδικά ψυχόμενους χώρους με κατάλληλη υγρασία ώστε να απομακρυνθούν τα περιττωματά τους και να ξεκινήσουν με απόλυτη ασφάλεια τη διαδικασία στεγνώματος.

 

Έτσι τα σαλιγκάρια μετά το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για το στεγνωμά τους είναι έτοιμα προς συσκευασία και διανομή στο εξωτερικό.

 

Οι έμπειροι καταναλωτές προτιμούν τα σαλιγκάρια με επίφραγμα (τα κλειστά). Αυτά είναι τα πιο νόστιμα,δεν μυρίζουν και χωνεύονται ευκολότερα.

Για τη νοικοκυρά, που δεν έχει πλέον χρόνο να μαγειρεύει, έχει όλη την ποικιλία
των πιάτων μεσογειακής διατροφής με σαλιγκάρια ως κατεψυγμένο προϊόν.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Η κύρια δραστηριότητα μας είναι η εξαγωγή νωπού και μεταποιημένου κατεψυγμένου προϊόντος σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε Αμερική, Αυστραλία και Μέση Ανατολή.

Στόχος μας είναι η διάδοση διεθνώς της μεσογειακής διατροφής ως έτοιμου γεύματος κατεψυγμένου με σαλιγκάρια που είναι σε όλον τον κόσμο γνωστά ως τρόφιμο υψηλής θρεπτικής αξίας, εύπεπτο,με τη χαμηλότερη ποσότητα λίπους και θερμίδων σε σχέση με τα άλλα κρέατα συμπεριλαμβανομένου και του άπαχου ψαριού.

 

A. ΝΩΠΟ ΠΡΟΪΟΝ

Σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές τα σαλιγκάρια της Helixir Snail ανήκουν σε δύο κατηγορίες, μεσαίο και μεγάλο, σύμφωνα με το μέγεθος και το βάρος τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΑΝΑ ΜΕΓΕΘΟΣ

Χαρακτηρισμός μεγέθους
σαλιγκαριών

Ελάχιστος μέσος όρος της μάζας
της σάρκας σαλιγκαριών

Διάμετρος κελύφους

Moyens (Μεσαία)

8 gr

μεταξύ 22 − 24 mm

Gros (Μεγάλη)

10 gr

πάνω από 25 mm

– Μεγάλο με 60 τεμάχια το κιλό και διάμετρο κελύφους πάνω από 25 mm.

– Μεσαίο με 72 τεμάχια το κιλό και διάμετρο κελύφους μεταξύ 22 – 24 mm.

 

Τα σαλιγκάρια μας πωλούνται ζωντανά και κινούμενα αλλά και με επίφραγμα. Πωλούνται χύμα σε συσκευασίες του κιλού και του μισού κιλού σε πλαστικό κουτί αντίστοιχης χωρητικότητας. Συντηρούνται σε θερμοκρασίες 4 – 6° μακριά από την υγρασία και διατηρούνται στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 μήνες.

B. ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ COOK & FREEZE

1. Έτοιμο γεύμα μεσογειακής διατροφής

Για τη νοικοκυρά, που δεν έχει πλέον χρόνο να μαγειρεύει, αλλά και για τους επαγγελματίες της εστίασης, έχουμε όλη την ποικιλία των πιάτων μεσογειακής διατροφής με σαλιγκάρια ως κατεψυγμένο προίον (σε συσκευασίες των 150gr και 250gr που διατηρούνται στην κατάψυξη για ένα χρόνο) και αρκεί μόνο ένα απλό ζέσταμα 2’ στο microwave χωρίς να χάνει το φαγητό την θρεπτική του αξία, την μυρωδιά του και την ποιοτητά του καθώς δεν υπόκειται σε αλλαγές θερμοκρασίας.

Σε κανένα προϊόν μας δεν γίνεται χρήση χρωστικών ουσιών ή χρήση συντηρητικών.

ΠΟΙΚΙΛΙΑ MENU

Ριζότο με σαλιγκάρια και σαφράν.

Κριθαρότο σαλιγκαριών.

Μουσακάς με σαλιγκάρια.

Πατάτες γιαχνί με σαλιγκάρια και αρωματικά βότανα.

Ρεβύθια με σαλιγκάρια.

Χόρτα (σταμναγκάθι) με ντομάτα.

Λιγκουίνι με ζωμό σαλιγκαριών.

Σαγανάκι σαλιγκάρια.

2. Σαλιγκάρια Βουργουνδίας

Ενα εξαιρετικό πιάτο γαλλικής γαστρονομίας με γέμιση του κελύφους των σαλιγκαριών με αγνό ποιοτικό βούτυρο ή βούτυρο μαργαρίνης, με σκόρδο, με μαϊντανό και λίγο μοσχοκάρυδο.

 

Τυποποιούνται ανά 6 ή 12 σαλιγκάρια σε ειδικό πλαστικό σκεύος με τη μέθοδο Cook & freeze και συντηρούνται στην κατάψυξη σε θερμοκρασία -18° για περίπου ένα χρόνο. Αρκεί ένα ζεσταμα ενός 3’ στο microwave αυτού του σκεύους με τα σαλιγκάρια και είναι έτοιμα ζεστά για κατανάλωση.

 

Μπορούμε να εκτελέσουμε και δική σας συνταγή.

Σαλιγκάρια Βουργουνδίας.

Μεσογειακά γεύματα.

Κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα.

100gr μυϊκής μάζας φρέσκου προϊόντος (περίπου 10 σαλιγκάρια)
καλύπτουν πάνω από το 60% της απαιτούμενης καθημερινής ανάγκης
ασβεστίου και το 1/4 σιδήρου για κάθε άτομο.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Επίσης, παρατηρούμε ότι η ποσότητα πρωτεΐνης είναι περίπου 14% και  αποδεικνύει τη σημαντική περιεκτικότητα του σαλιγκαριού σε πρωτεΐνες όπως: λευκίνη, ισολευκίνη, φαινυλαλανίνη, βαλίνη, λυσίνη και τρεονίνη.

 

Oι τιμές των λιπαρών οξέων χωρίζονται σε 3 είδη: τα κορεσμένα  λιπαρά οξέα (ζωικά λίπη), τα ακόρεστα (όπως το ολεϊκό οξύ που περιέχεται στο ελαιόλαδο) και τα πολυακόρεστα (περιέχονται στα φυτικά έλαια και τα ψάρια). Παρατηρούμε ότι το σαλιγκάρι περιέχει χαμηλή ποσότητα κορεσμένων (26,10%) και ακόρεστων λιπαρών οξέων (17,87%), ενώ παρουσιάζει μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα λιπαρά (56,04%).

ΣΥΓΚΡΙΣΗ HELIX ASPERSA ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΤΡΟΦΙΜΑ

Νερό  (%)

Πρωτεῒνες  (%)

Λίπη  (%)

Βοδινό κρέας

62.8

18.8

15.4

Κοτόπουλο

68.7

19.1

11.0

Αυγά

73.9

13.0

11.1

Γλώσσα (Ψάρι)

81.5

15.9

2.6

Helix Aspersa

84.9

13.4

1.7

Στον δεύτερο πίνακα παρουσιάζονται τα ανόργανα συστατικά, όπου παρατηρείται η μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και χαλκό.

 

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι το σαλιγκάρι είναι ένα ελαφρύ και εύπεπτο τρόφιμο, υψηλής διατροφικής αξίας. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα και πολυακόρεστα, καθιστά το σαλιγκάρι πολύ σημαντικό για τη διατροφή και επομένως απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών.

 

Επίσης, η μελέτη αυτή αποδεικνύει ότι 100gr μυϊκής μάζας φρέσκου προϊόντος (περίπου 10 σαλιγκάρια) καλύπτουν πάνω από το 60% της απαιτούμενης καθημερινής ανάγκης ασβεστίου και το ¼ σιδήρου για κάθε άτομο.

ΟΡΥΚΤΑ

ΜΕΤΑΛΛΑ

Συγκέντρωση

Μέση τιμή  (%)

Ελάχιστη τιμή  (%)

Μέγιστη τιμή  (%)

Ασβέστιο

(mg/100gr)

499

297

957

Φώσφορο

(mg/100gr)

186

156

216

Μαγνήσιο

(mg/100gr)

62

42

95

Κάλιο

(mg/100gr)

164

101

201

Νάτριο

(mg/100gr)

109

47

201

Χαλκός

(mg/1Kg)

48

5

173

Σίδηρος

(mg/1Kg)

35

18

55

Μαγγάνιο

(mg/1Kg)

3

2

4

Ψευδάργυρος

(mg/1Kg)

15

12

22

Η ποσότητα της πρωτεῒνης είναι περίπου 14% σε 100gr
μυϊκή μάζα του νωπού προϊόντος (περίπου 10 σαλιγκάρια).

PORTFOLIO

PHOTOS GALLERY

VIDEOS

Παρουσίαση της Helixir Snail στην εκπομπή "Ιστορίες της Γης"
με τον γεωπόνο και παρουσιαστή Ανδρέα Μπαρμπούτση στον SKAI, Κυριακή 8 Μαρτίου 2015.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Click here
Click here

Δημοσίευμα της Helixir Snail στο www.paseges.gr

Δημοσίευμα της Helixir Snail στο www.marketnews.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

E-MAIL:

info@helixirsnail.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

210 8982700

FAX:

210 8982530

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

Γρηγορίου Λαμπράκη 18, Γλυφάδα 166 74 Αθήνα, Ελλάδα.

Submitting Form...

The server encountered an error.

Form received.